Bezoekers met een verhaal

Familie Rutgers uit Zuidlaren bezoekt de molen

Een bezoek in 1970 aan molen de Zwaluw tijdens een verjaardagsfeestje. Het bezoek destijds heeft indruk gemaakt. Vijftig jaar later bezoekt de familie Rutgers uit Zuidlaren nogmaals de molen tijdens een sentimental journey op de fiets. Met als prominent middelpunt hun vader, inmiddels 88 jaar oud. Tijdens de tocht werd door molenaar Hulst e.e.a. over de molen verteld. Natuurlijk moest de foto van vijftig jaar geleden over worden gemaakt. Allen ouder en wijzer, uitgewaaierd over Nederland, maar met Zuidlaren als oude grond en ankerplaats.

1970
2020

De keuken van Drenthe

Bij molen de Zwaluw zijn eind 2019 opnamen gemaakt voor het tv programma De keuken van Drenthe. Op de site van TV Drenthe staan alle opnamen die gemaakt zijn op verschillende plaatsen in Drenthe. Molen de zwaluw mocht twee maal het decor zijn voor deze opnamen.


In De Keuken van Drenthe maakt chef-kok Femke Lok van Herberg de Fazant een Zuidlaarderbol met een Noord-Afrikaanse salade van gepofte pompoen en kerriemayonaise. Dit doet ze in Oudemolen, samen met presentatrice Diane de Groot, voor Dirk Tijseling die alles kan vertellen over molen De Zwaluw in Oudemolen.


Zie hieronder het resultaat van deze opnamen.

Bundel Droomgeluk gelanceerd

De bundel Droomgeluk is feestelijk gevierd bij de mooie molen “de Zwaluw” in Oudemolen.
De bundel bevat zeven schrijfportretten van gewone mensen die anders naar het leven durven te kijken. Ze vertellen hun visie op geluk. Hun pad op weg naar geluk.
De schrijvers Judith Remmerswaal en Caroline van Driel hebben deze portretten opgetekend.
Afgelopen augustus is hun bundel gelanceerd bij molen De Zwaluw te Oudemolen. Hier reikten ze hun bundel uit aan de eregasten. De mensen die het aandurfden om hun verhaal te vertellen.
 
Voor informatie over de bundel bezoek de internetsite van Caroline.
 Zie ook Delftsepost

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

09.10 | 09:58

Ook dit jaar mochten we de lunch gebruiken tijdens René's fietstocht in de Week van de Afasie. Wat een warm welkom weer en goede zorgen.
Hartelijk bedankt!!

...
11.07 | 10:58

Beste Wim, er staat een emailadres onder hoofdstuk : loca

...
08.07 | 12:19

Hoi beste molenaars ik heb foto's van jullie molen geschoten maar heb jullie e-mailadres niet kunnen jullie deze misschien delen met mij dan kan ik deze doors

...
22.03 | 15:31

hoi Berry,

wij ( de molenaars) vinden belangstelling voor onze molen altijd leuk.
Bel voor een afspraak met het tel.nr. onder het kopje locatie.

...
Je vindt deze pagina leuk