Bezoekers met een verhaal

Familie Rutgers uit Zuidlaren bezoekt de molen

Een bezoek in 1970 aan molen de Zwaluw tijdens een verjaardagsfeestje. Het bezoek destijds heeft indruk gemaakt. Vijftig jaar later bezoekt de familie Rutgers uit Zuidlaren nogmaals de molen tijdens een sentimental journey op de fiets. Met als prominent middelpunt hun vader, inmiddels 88 jaar oud. Tijdens de tocht werd door molenaar Hulst e.e.a. over de molen verteld. Natuurlijk moest de foto van vijftig jaar geleden over worden gemaakt. Allen ouder en wijzer, uitgewaaierd over Nederland, maar met Zuidlaren als oude grond en ankerplaats.

1970
2020

De keuken van Drenthe

Bij molen de Zwaluw zijn eind 2019 opnamen gemaakt voor het tv programma De keuken van Drenthe. Op de site van TV Drenthe staan alle opnamen die gemaakt zijn op verschillende plaatsen in Drenthe. Molen de zwaluw mocht twee maal het decor zijn voor deze opnamen.


In De Keuken van Drenthe maakt chef-kok Femke Lok van Herberg de Fazant een Zuidlaarderbol met een Noord-Afrikaanse salade van gepofte pompoen en kerriemayonaise. Dit doet ze in Oudemolen, samen met presentatrice Diane de Groot, voor Dirk Tijseling die alles kan vertellen over molen De Zwaluw in Oudemolen.


Zie hieronder het resultaat van deze opnamen.

Bundel Droomgeluk gelanceerd

De bundel Droomgeluk is feestelijk gevierd bij de mooie molen “de Zwaluw” in Oudemolen.
De bundel bevat zeven schrijfportretten van gewone mensen die anders naar het leven durven te kijken. Ze vertellen hun visie op geluk. Hun pad op weg naar geluk.
De schrijvers Judith Remmerswaal en Caroline van Driel hebben deze portretten opgetekend.
Afgelopen augustus is hun bundel gelanceerd bij molen De Zwaluw te Oudemolen. Hier reikten ze hun bundel uit aan de eregasten. De mensen die het aandurfden om hun verhaal te vertellen.
 
Voor informatie over de bundel bezoek de internetsite van Caroline.
 Zie ook Delftsepost

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

07.07 | 14:07

Sorry voor het late reageren. Ik heb de foto's en verhaal geplaatst. Ze staan onder bijzondere bezoekers.

...
28.06 | 12:37

Hebben jullie ook een email adres? Zie foto's gastenboek. Deze heb ik verstuurt op verzoek van molenaar Hulst. Hoop dat jullie ze ontvangen hebben.

...
30.08 | 22:28

Beste Gerard,
Volgens het Kadaster is de molen in 1845 gebouwd. Het Kadaster is te raadplegen bij het gemeentearchief in Vries.

...
30.08 | 21:03

Hans,

de molen is gebouwd in het jaar 1837 en niet in 1844/1845

Gerard

...
Je vindt deze pagina leuk