Bezoekers van de molen deel 2

Staatsbosbeheer op bezoek

Op woensdag 16 augustus was het weer zover. Het jaarlijkse bezoek van een internationale groep studenten. Gedurende veertien dagen doen ze voor Staatsbosbeheer vrijwilligers werk en slapen in tenten naast de werkschuur in Oudemolen. 's Avonds en in het weekend maken ze culturele uitstapjes om Nederland te leren kennen. Daar hoort natuurlijk een bezoek aan de molen van Oudemolen bij. Na de rondleiding mochten belangstellenden een zeil klampen, wat sommigen onder luid gejuich ook lukte. Aan het eind was er tijd voor de fotomomenten. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

Enjoy the ride 2017

Tijdens het zonovergoten weekend van 29 en 30 april organiseerde de Brinkruiters uit Annen Enjoy the ride. Dat is een toertocht voor paard en ruiter. Tijdens deze tocht hadden de ruiters met hun paarden een verversingspost bij molen de Zwaluw in Oudemolen.

Nynke Fotography
Nynke Photography

Vrienden wandelclub bestaat 20 jaar

Er komen mensen van allerlei pluimage de molen bezoeken. Sommigen komen gericht en/of gepland, maar de meeste bezoekers zijn wandelaars die als welkome afwisseling in de molen komen. Vandaag, zaterdag 1 oktober, aan het eind van de middag kwam zo'n groep bij de molen. De molenaar was al aan het afzeilen en had de molen net stil gezet. Na een kleine rondleiding vroegen ze of de molenaar een groepsfoto wilde maken. Ze hadden wat te vieren. Ze wandelen al 20 jaar samen. Op een vakantie in Griekenland hebben ze elkaar ontmoet, tijdens jawel...., een wandeling. Sinds die tijd wandelen ze samen. Het Drentsche Aa gebied kozen ze uit voor hun jubileum. Een goede keuze, al ben ik bevooroordeeld.

De jubilerende wandelclub

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer

In augustus 2016 was het weer zover. Twee weken lang zijn er bij Staatsbosbeheer een groep vrijwilligers die werk doen voor de gemeenschap. Er blijft altijd werk liggen wat nog moet gebeuren, maar er niet van komt. De vrijwilligers komen dan als geroepen. De vrijwilligers komen uit alle delen van de wereld naar Oudemolen. Ze betalen zelf hun reis en krijgen dan twee weken lang gratis kost en inwoning. Ze kamperen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer in Oudemolen. Gedurende deze weken maken ze culturele uitstapjes in Nederland als loon naar hun werk. Een van die uitstapjes is een rondleiding door de mooie molen van Oudemolen. Molenaars Albert Kalk en Dirk Tijseling hebben dit jaar zich over deze groep ontfermd. Na de rondleiding worden, zoals elk jaar, weer een mooie groepsfoto gemaakt. De groep mag dan in het gevlucht klimmen voor de foto. Dit is altijd een mooi einde van een geslaagde excursie.

Vrijwilligers Staatsbosbeheer

Op woensdag 27 augustus 2014 heeft een groep van 19 vrijwilligers molen De Zwaluw bezocht. De Stichting Internationale Werkprojecten en Staatsbosbeheer hebben ieder jaar in Oudemolen een project landschapsonderhoud. De vrijwilligers komen uit alle delen van de wereld. O.a Japan, Taiwan, Italië, Rusland, Frankrijk... Tijdens de rondleiding door de molen was er een Fransman extra geïnteresseerd. Wanneer de rest van de groep weg was, bleef hij nog wat langer om te helpen met het afzeilen.

Een tevreden groep na de rondleiding
Een vlotte leerling
Ook het knopen ging hem goed af

Drentse rijwiel4daagse 2014

Vele rijwiel fanaten wisten onze molen te vinden. Hoeveel bezoekers wij gehad hebben? we raakten al snel de tel kwijt. Het moeten er vele honderden zijn geweest. We hebben in totaal zo'n 48 kg pannenkoekenmeel verkocht. een rekord. Al met al een fantastische fietsdag met voor de molen genoeg wind om leuk zijn rondjes te draaien.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Kees van Son, boswachter Drentsche Aa | Antwoord 02.09.2014 11.12

Hoi Gerard, Erg bedankt voor de ontvangst en rondleiding door de molen aan de groep buitenlandse jongeren van het vrijwilligersproject bij Staatsbosbeheer!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

11.07 | 15:16

https://www.flickr.com/photos/148859204@N07/33740887023/

Met vriendelijke groet,

Hans R. van der Woude

...
09.07 | 15:56

https://www.flickr.com/photos/148859204@N07/33740887023/

Met vriendelijke groet

Hans R. van der Woude

...
13.06 | 22:55

Foto kan je sturen naar fredr180@planet.nl
Gerard

...
13.06 | 17:56

Hoi Bart, we zijn erg benieuwd. Stuur hem maar naar naar onderstaande.
Dan plaats ik hem op onze site.

...
Je vindt deze pagina leuk