Bezoekers van de molen deel 2

Vrijwilligers werk

Ook dit jaar komen er weer een internationale groep jongeren vrijwilligers werk doen voor Staatsbosbeheer. Om kennis te maken met de Nederlandse cultuur, brengen ze ook een bezoek aan "de Zwaluw" op woensdagmiddag 22 augustus 2018 na hun werk.
 internationale groep vrijwilligers


Om 16.00 uur stonden molenaars Dirk en Gerard klaar om de groep met hun begeleiders te ontvangen. De vrijwilligers kwamen op de fiets naar de molen. Na een hartelijk welkom werd de groep in tweeën verdeeld. De ene groep begon in de kap, de andere op de begane grond. Er waren in totaal zeven nationaliteiten. De rondleiding werd daarom in het Engels gegeven. De mensen waren erg enthousiast en stelden ook gerichte vragen. Na de rondleiding was het tijd voor de traditionele fotoshoot. Ze mogen in het gevlucht klimmen voor de groepsfoto. Dat is altijd een groot succes.
Al met al was het erg geslaagd. Als dank werden de molenaars uitgenodigd om op de laatste avond de BBQ bij te wonen.

Oldtimer tractoren op bezoek

Zondag 15 juli 2018 draaiden molenaar Anne Hulst samen met mio Hero Bruinsma op de Zwaluw. Het was een mooie zomerdag. Er stond niet veel wind. De molenaars hadden het rustig. Tot 's middags rond enen. Een oldtimer tracktor toertocht deed de molen aan. Ze hadden molen de Zwaluw uitgezocht voor een tussenstop. Een goede keuze. De enthousiaste molenaars ontvingen de tractor berijders graag. Nadat ze hun stalen rossen hadden geparkeerd voor de molen, kregen ze een rondleiding door de mooie molen. Al met al toch nog een drukke middag voor de molenaars.

Enjoy the ride 2017

Tijdens het zonovergoten weekend van 29 en 30 april organiseerde de Brinkruiters uit Annen Enjoy the ride. Dat is een toertocht voor paard en ruiter. Tijdens deze tocht hadden de ruiters met hun paarden een verversingspost bij molen de Zwaluw in Oudemolen.

Nynke Fotography
Nynke Photography

Vrienden wandelclub bestaat 20 jaar

Er komen mensen van allerlei pluimage de molen bezoeken. Sommigen komen gericht en/of gepland, maar de meeste bezoekers zijn wandelaars die als welkome afwisseling in de molen komen. Vandaag, zaterdag 1 oktober, aan het eind van de middag kwam zo'n groep bij de molen. De molenaar was al aan het afzeilen en had de molen net stil gezet. Na een kleine rondleiding vroegen ze of de molenaar een groepsfoto wilde maken. Ze hadden wat te vieren. Ze wandelen al 20 jaar samen. Op een vakantie in Griekenland hebben ze elkaar ontmoet, tijdens jawel...., een wandeling. Sinds die tijd wandelen ze samen. Het Drentsche Aa gebied kozen ze uit voor hun jubileum. Een goede keuze, al ben ik bevooroordeeld.

De jubilerende wandelclub

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer

In augustus 2016 was het weer zover. Twee weken lang zijn er bij Staatsbosbeheer een groep vrijwilligers die werk doen voor de gemeenschap. Er blijft altijd werk liggen wat nog moet gebeuren, maar er niet van komt. De vrijwilligers komen dan als geroepen. De vrijwilligers komen uit alle delen van de wereld naar Oudemolen. Ze betalen zelf hun reis en krijgen dan twee weken lang gratis kost en inwoning. Ze kamperen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer in Oudemolen. Gedurende deze weken maken ze culturele uitstapjes in Nederland als loon naar hun werk. Een van die uitstapjes is een rondleiding door de mooie molen van Oudemolen. Molenaars Albert Kalk en Dirk Tijseling hebben dit jaar zich over deze groep ontfermd. Na de rondleiding worden, zoals elk jaar, weer een mooie groepsfoto gemaakt. De groep mag dan in het gevlucht klimmen voor de foto. Dit is altijd een mooi einde van een geslaagde excursie.

Vrijwilligers Staatsbosbeheer

Op woensdag 27 augustus 2014 heeft een groep van 19 vrijwilligers molen De Zwaluw bezocht. De Stichting Internationale Werkprojecten en Staatsbosbeheer hebben ieder jaar in Oudemolen een project landschapsonderhoud. De vrijwilligers komen uit alle delen van de wereld. O.a Japan, Taiwan, Italië, Rusland, Frankrijk... Tijdens de rondleiding door de molen was er een Fransman extra geïnteresseerd. Wanneer de rest van de groep weg was, bleef hij nog wat langer om te helpen met het afzeilen.

Een tevreden groep na de rondleiding
Een vlotte leerling
Ook het knopen ging hem goed af

Drentse rijwiel4daagse 2014

Vele rijwiel fanaten wisten onze molen te vinden. Hoeveel bezoekers wij gehad hebben? we raakten al snel de tel kwijt. Het moeten er vele honderden zijn geweest. We hebben in totaal zo'n 48 kg pannenkoekenmeel verkocht. een rekord. Al met al een fantastische fietsdag met voor de molen genoeg wind om leuk zijn rondjes te draaien.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Kees van Son, boswachter Drentsche Aa | Antwoord 02.09.2014 11.12

Hoi Gerard, Erg bedankt voor de ontvangst en rondleiding door de molen aan de groep buitenlandse jongeren van het vrijwilligersproject bij Staatsbosbeheer!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.08 | 22:28

Beste Gerard,
Volgens het Kadaster is de molen in 1845 gebouwd. Het Kadaster is te raadplegen bij het gemeentearchief in Vries.

...
30.08 | 21:03

Hans,

de molen is gebouwd in het jaar 1837 en niet in 1844/1845

Gerard

...
30.08 | 20:54

Hallo Hans,

sorry voor de late reactie
Mooie foto
Staat op onze home pagina

Gerard

...
11.07 | 15:16

https://www.flickr.com/photos/148859204@N07/33740887023/

Met vriendelijke groet,

Hans R. van der Woude

...
Je vindt deze pagina leuk