Welkom op korenmolen de Zwaluw

Covid-19

(https://www.gettyimages.nl/ ) Is het einde van de lock-down in zicht?

Ook in april zit Nederland nog steeds in een lock-down met avondklok. Dit betekent dat de molen nog steeds voor het publiek gesloten is. Vanaf het toegangshek is het mogelijk om het heerlijke pannenkoekenmeel te kunnen kopen. Betalen kan via een betaalopdracht of gewoon door het geld in de molenpot te stoppen. De molenaars hopen snel de molen voor het publiek weer toegankelijk te kunnen maken.


Wij vragen om uw begrip voor deze voortdurende situatie.


Wat nog belangrijker is, blijft allen gezond!


de molenaars

Nationale Molendag

Op 8 en 9 mei aanstaande is het weer Nationale Molendag.  Onder normale omstandigheden zullen alle molens in Nederland dan geopend zijn voor het publiek.
Door de Corona regels zal alles anders zijn. Klik op de bovenstaande link voor meer informatie.

Op onderstaande link staat een stukje geschiedenis van de Nationale Molendag

Molen de Boezemvriend in de Groeve zoekt molenaars

De zoektocht naar molenaars voor molen de Boezemvriend in de Groeve is uitstekend verlopen. Er zijn twee molenaars met een behaald diploma en een molenaar die haklverwege de opleiding zit.
Ook hebben er drie enthousiastelingen gemeld, die gaan beginnen aan de opleiding voor vrijwillig molenaar. Het voortbestaan van molen "de Boezemvriend" is geborgd!


Momenteel is de belt van de molen opgehoogd en met graszaad ingezaaid. Als de omstandigheden het toelaten zal er weer regelmatig op de "Boezemvriend" worden gedraaid.

 

Schilderbeurt molen 2019

Één maal in de vijf jaar wordt de molen helemaal geschilderd. Tijdens de schilderbeurt wordt er rekening gehouden dat de molen in het weekend draaien moet. Zo'n schilderbeurt wordt door twee zeer gedreven schilders uitgevoerd. Het is een hele klus die zo'n week of vier vijf in beslag neemt. Na de klus wordt door de schilders als een soort ritueel de molenbaard opgehangen. De baard zit er weer aan, de klus is geklaard. Tot over vijf jaar 

Molenbaard wordt weer gemonteerd

Drone boven "de Zwaluw"

Half maart 2020 was er een drone hobbyist bij de molen. Hij liet zijn drone vliegen rond de molen. Met een camera onder de drone maakt hij een paar mooie foto's en film

Dronevlucht

Molenaar op Unesco Werelderfgoedlijst

Sinds kort staat het molenaarsambacht op de Unesco Werelderfgoedlijst. Lees hier de felicitaties van de gemeente Tynaarlo.

Foto verslag

Gevlucht staat op het noorden
nieuwsgierig aagje
Drentse Molendagen
winter 2009
uitzicht vanaf de kapzolder

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

vicky voorbraak | Antwoord 07.10.2020 16:06

Dank voor jullie gastvrijheid en goede zorgen! Hebben de lunch in de molen mogen nuttigen tijdens de fietstocht vanuit stichting In Contact met Afasie, genoten!

H.J. Rutgers | Antwoord 28.06.2020 12:37

Hebben jullie ook een email adres? Zie foto's gastenboek. Deze heb ik verstuurt op verzoek van molenaar Hulst. Hoop dat jullie ze ontvangen hebben.

gerard.fredriks@planet.nl 07.07.2020 14:07

Sorry voor het late reageren. Ik heb de foto's en verhaal geplaatst. Ze staan onder bijzondere bezoekers.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

22.03 | 15:31

hoi Berry,

wij ( de molenaars) vinden belangstelling voor onze molen altijd leuk.
Bel voor een afspraak met het tel.nr. onder het kopje locatie.

...
21.03 | 22:58

Hallo, Ik vind deze molen echt heel erg mooi. Ik kwam er eerder heel vaak maar ik had een vraag zou ik met mijn drone is een leuk filmpje komen maken.

...
07.10 | 16:06

Dank voor jullie gastvrijheid en goede zorgen! Hebben de lunch in de molen mogen nuttigen tijdens de fietstocht vanuit stichting In Contact met Afasie, genoten!

...
07.07 | 14:07

Sorry voor het late reageren. Ik heb de foto's en verhaal geplaatst. Ze staan onder bijzondere bezoekers.

...
Je vindt deze pagina leuk